Vi er en liten familie på Voss som består våre 7 Berner Gull Jenter Ayla, Kaja, Indy, Nikki, Amanda, Bailee, Paris og Gull Gutten vår Max som bor med oss. Vi driver ett lite oppdrett her på voss.

Vi har hatt Berner i nå 7 år snart, vi har tidligere hatt Rottweiler og blandingshunder og har ca 20 års erfaring med hund.


Det hele startet med at vi ønsket oss hund sammen i 2011, det var lett å velge rase da vi hadde samme smak der, vi begynte å leite rundt på nettet og ringte vel så og si alt og alle vi kom over, til slutt kom vi til Kennel Auralis i Tromsø og der kom bare kjemien umiddelbart så det var noen nerve pirrende dager å gå og vente på svar om vi fikk hund fra Kennel Auralis. Endelig ringte telefonen om vi fikk vår første hund Ayla, denne hunden skulle bli starten på mye etterhvert. Vi hentet vår Ayla i Tromsø i februar i 2012


Da Ayla var rundt 9 mnd fant vi ut at vi gjerne ønsket å ha 2 hunder, det ble da en ny telefon til Tromsø og vi bestemte oss for å vente til Auralis skulle ha sitt neste kull, tiden kom der Kaja ble født og det ble hun vi fikk kjøpe oss. I November 2012 dro vi for å hente Kaja og hun laget liv og røre på vei hjem. I motsetning til hennes søster Ayla som var så stille og rolig på vei hjem, Kaja var både sta, snill og nydelig hund med masse personlighet noe som en fort la merke til. Disse to var fantastiske sammen, vi begynte deretter å dra på utstilling og dette ga mer smak etter ett par ganger.


I 2013 dro til Belgia og hentet vår første import hund Indy Van`t Pachthof, det var en flott tur og Indy ble fort en del av gjengen, litt på tull ved et besøk fra kennel Auralis på Voss sa vi at vi skulle hatt en til og slik ble det til at det ble en tredje Auralis hund på Voss, da Nikki ble født var vi på vår første utstilling i Førde og fikk gledes telefonen om at nå blir det en til på Voss nå da. Nikki var en aktiv valp og passet kjempe godt inn i flokken, hun fikk vi i juni i 2014.


Tankene begynte å flyte litt om eget oppdrett og så var ballen i gang, i 2014 ble Kennel Berner Leiren ett godkjent kennel navn etter mye tanker rundt dette. Kennel Berner Leiren`s første kull såg dagens lys 17 Juni 2015 og vi kunne selvsagt ikke unngå å beholde en jente etter Ayla, slik ble det til at Amanda ble værende her hoss oss. Den 15.03.2016 ble Ayla`s andre kull født og Bailee sprang allerede "rundetider" i valpekassen på dag 4 og hadde en herlig personlighet fra dag 1, denne jenta ble også værende hos oss.


I 2016 kjørte vi til Belgia og hjem igjen med vår andre importhund fra Kennel Van`t Pachthof, denne jenta`s navn var paris og det beholdt vi ettersom Paris var 4 mnd da vi dro og hentet hun, en herlig jente som sklei rett inn i flokken vår som nå hadde øket betraktelig. Bak i kulissene av å hente Paris hadde jeg lenge hatt lyst på en hannhund og det ble avklart at jeg skulle få kjøpe en hanne fra Kennelen Millenium Star i Russland, dit dro vi 6 Mars i 2017 han var og da rundt 4 mnd og paris var nå bare en mnd eldre enn Max, jeg visste det ville bli tøft å oppdra 2 så jevn aldrende valper, men dette gikk egentlig over all forventning.


Da Amanda og vår "Bonus gutt" Auralis Marco ble parret i 2017 ble det rett og slett umulig å ikke ta noe etter disse 2 herlige, trygge, snille hundene og Berner Leiren`s Daisy ble værende hos oss med sin mor og bestemor. Vi trives i skog og mark og vi har en herlig, balansert og fin flokk. 


Jeg driver mitt oppdrett med stor iver, og mine hunder blir behandlet som familie medlemmer. De bor med oss, og er som regel alltid sammen med oss på det meste av aktiviteter. Jeg har stor på at for å lage friske og sunne individ trenger vi stor genetisk variasjon på rasen, og jeg ønsker veldig å få tilbake meldinger fra våre valpe kjøpere om absolutt alt som skjer som er av betydning for mitt avls arbeid. Både det som er positivt og negativt. Jo mer vi vet jo bedre er det tenker jeg, og jeg er ærlig om alt vi har på våre linjer. Både av postiv, og av negativ art. Jeg tror mine hunder som vokser opp her blir trygge og fine individ nettopp fordi de  er med på absolutt alt vi gjør, og jeg har en filosofi om at dersom jeg selv ikke ville kjøpt en valp fra den kombinasjonen/ avlsdyret som blir brukt så blir heller ikke individet brukt i avl.


Våre valper vokser opp sammen med alt av omgivelser en nesten kan tenkte seg, noe jeg tror preger de på en positiv måte, våre kull er heller aldri alene bortsett fra en time eller 2 nettopp fordi dette skal læres også. Mine Bernere er rett og slett min beste venn, og det er ingen av de som er like. Hver og en har hver sin personlighet, og det må en og tenke på ved anskaffelse av valp at det som fungerer for en fungerer kanskje ikke for en annen. Vi ønsker at våre valpe kjøpere har tenkt nøye over hva de går til ved anskaffelse av valp. og tillrette legging rundt dette. Mitt mål med mitt avls arbeid er for meg å lage mest mulig friske, sunne og mentalt stabile hunder i tillegg ønsker jeg å gjøre det jeg kan for å unngå at valpene får unødvendige lidelser da det å få seg valp skal være hyggelig å kjekt.


Mine Bernere gir meg et smil om munnen hver eneste, og det er ikke en dag som går forbi uten at jeg får meg en god latter heller. Mine hunder er langt fra perfekte, men det er en fin og fungerende flokk som innehar de kvalitetene som jeg syns er viktig at de har. Det er ikke noe enkelt å drive ett oppdrett, men det er en utrolig givende hobby. Det er en fryd å se valpene vokse opp, møte de igjen. se de utvikle seg å få muligheten til å følge de og jeg stor trives med det. Jeg ønske å ha nær kontakt med mine valpe kjøpere, men aksepterer selvsagt at ikke alle ønsker det tilbake, og det må være lov. Jeg forøanger ikke at dere skal være utstillings interresert, men det er veldig hyggelig om dere ønsker å bli med på dette også. Trives dere ikke med utstilling, så trives mest sannsynlig ikke hunden der heller, men dette er og en veldig fin sosialiserings trening for valper så det er hyggelig om vi ser dere der, og ønsker dere å drive med utstilling stiller så klart opp å dere år all hjelp dere måtte ønske. Jeg er her for alle kjøpere uansett hva det måtte være, men det viktigeste for meg er at valpene får trygge, stabile hjem og blir godt ivaretatt å blir hele familiens hund.


Vi kommer til å miste, og har allerede mistet noen hunder hver og en har sin egen plass i hjertet å blir aldri glemt.


Dersom du ønsker deg din egen beste venn så kontakt på telefon eller mail for en koselig Berner prat. Dersom du ønsker deg en egen Berner Sennen valp eller om det å ha for hund kunne være noe for deg. Ta kontakt for å få vite mer om hva dette innebærer. Vi ønsker gjerne at alle våre valpe kjøperer skal komme å hilse på oss, hundene våre og se hvordan de har det hod oss. Dette er viktig for dere som kjøpere sin del og ikke minst valpen og oss. Vi er stadig på leting etter gode for verter på både tisper og hanner og ser gjerne at dere kontakter oss om dette kunne være noe for dere.


I tillegg er det avog til også slik at vi blir kontaktet av folk som trenger hjelp til å finne gode hjem til  omplasserings hunder og dersom du kanskje ikke ønsker deg helt liten valp så ta gjerne kontakt viss en slik løsning kan være noe for deg.


Marie Reime Røthe tlf. 99 58 41 13

Mail: marie83_4@hotmail.com


Jeg jobber også som forsikringsagent for Agria Dyreforsikring så dersom du trenger forsikringer til din beste venn eller vet om noen som trenger så ta gjerne kontakt, og anbefall meg gjerne videre til dine venner.


https://www.agria.no/kontakt-oss/agrias-agenter/marie-reime-rothe                              Linker til klubber og diverse


Forsikring

https://www.agria.no/kontakt-oss/agrias-agenter/marie-reime-rothe

                       


                                         www.nkk.no


Her kan du lese litt om rasen dersom du er usikker på om Berner er det rette valget for deg, og din familie:

https://berner-sennen.no/?s=om+rasen