VÅRE KJÆRE SOM VI HAR MISTET, TAKK FOR ALT DERE HAR GITT OSS. DERE HAR ALLE SATT DERES EGET SPOR I VÅRE HJERTER OG DERE VIL

                                                       ALDRI BLI GLEMT

Lille valpen som du ble hetende, du var ikke gammel når du dro til hunde himmelen, men du satte dine spor for den herlige, artige valpen du var, du visste hva du ville og hadde ett hjerte av gull, du var så smart og hadde en herlig utstråling, du og de gode stundene vi fikk med deg vil aldri bli glemt, vi har gjemt deg i vårt hjerte. Hvil i fred min lille venn og takk for alt du ga oss.

"Valpen" (Cleopatra Singha 17.02.2017 - 28.04.2017)

                                                           Auralis Kaja Elladatter 27.09.2012 - 01.09.2017


En hund med så mye personlighet skal man lete lenge etter, du hadde din faste plass ved bord benet og ved skapet der alle premiene dine var. Du var en mat glad hund, du lurte gjerne de andre med et ben når vi grillet for å avlede de så vi skulle gi deg noe godt. Du viste alltid hva syns, med dine blikk og din personlighet. Sta som et esel, men snill som dagen var lang. Du var veldig glad i å sitte bamse og ville bli klødd på hele dagen og viss far prøvde å klø på mor, da grov du til deg armene hans igjen som bare det. Du og Hans Kristian hadde ett helst spesielt bånd og det var nok han du satte først, dere var som erte ris og du var fantastisk med han. Du hadde mangen netter der du heller ville sove hos din beste venn og det var en frys og se på dere 2 sammen og den fine komminikasjonen dere hadde.


Du gjorde det kjempe bra på utstilling og manglet kun ett Stort Cert så hadde du blitt Champion, du ville alltid vise deg frem og elsket å gå i ringen. Men noe endret seg etter du fylte 2 år, du viste oss tydelig at du ikke ville dette mere. Men da du hoppet på sjøen i Harstad, du som egentlig ikke ville ha vann opp til buken engang, da tenkte vi at nei nå er det nok, vi valgte deretter og ikke stille deg ut mere, din helse og din trivsel satte vi først.


Vi kommer aldri til å glemme deg Kaja mor, og alt du ga oss. Så utrolig synd du aldri fikk bli mor, noe jeg virkelig tror du ønsket. Du likte ikke valpene helt her før de så ut som valper, men jeg tror du innerst inne ønsket deg dine egne. Hvil i fred verdens beste jente, vi og hele flokken savner deg og styrken din. Du var og vil alltid være sjefen! Eller som tante Ann-Britt sa ho med trivsels  vekt og de fine museflettene. Du vil møte flokken igjen og vi vil for alltid ha deg i våre hjerter.


God klem fra alle oss og en ekstra god fra din beste venn Hans Kristian. Takk for alt du gav oss i løpet av dine 5 år!


Kaja var en kompakt og stor jente på 48 killo og kort samt kompakt, hun ble aldri målt høyde på og hadde nok ett kilo og 2 for mye. Men som den mat glade hunden hun var var hun ikke like enkel å holde vekten nede på, Kaja måtte forlate oss på grunn av avrevet korsbånd og etter som hun hadde hatt 3 operasjoner i en fremfot for OCD visste vi at du aldri ville klare noe operasjon på foten din.


KAJA 4 år og 11 mndMy Indy Van`t Pachthof 01.10.2013 - 24.04.2018


Dette er ikke noe perfekt bilde, men dette er akkurat slik jeg ønsker å huske deg verdens beste Indy, du var full av liv og vi kunne ikke hatt en mere perfekt jente i flokken, du var tvers igjennom snill og god og vi kommer til å savne deg fryktelig.


Vi kalte deg litt for husets klovn, men det var bare godt ment, du ga oss så mange fine dager med god latter. Du fant på det meste av sprell på en utrolig søt måte og hadde ikke like god kontroll på beina dine, men vi fikk oss en god latter daglig av fineste deg. I 5 år kom du skliende inn på gulvet og satte deg ned midt på stue gulvet og sklei i veggen med ett brak, det var bare slik du var, vi har merker over alt etter deg, men det er bare godt å kunne minnes deg og du blir tenkt på hver dag. Når resten av flokken din hoppet over snø kantene kom du brasende gjennom med hodet først. Du bjeffet så og si aldri, men du pratet på din helt egen måte og vi savner og høre på deg, det ble så stille etter du dro. Du hadde nok mye mere styr på ung jentene enn vi skjønte for vi merket det godt når du var borte.


Vi kommer aldri til å glemme deg kjære Indy, og alt du ga oss. Så utrolig synd du ikke ble mer enn 5 år, men vi setter pris på hver en dag vi fikk med deg. Hvil i fred verdens beste jente, vi og hele flokken savner deg og styrken din.

God klem fra alle oss. Takk for alt du gav oss i løpet av dine nesten 5 år!


Indy var en stor jente på 47 kilo og veldig høy, høyden ble aldri målt. Indy måtte dessverre forlate oss etter store problemer og smerte med Hofte Dysplast. Indy mistrivdes så fælt på utstillling at hun ble kun stilt ett par ganger da hun var valp, hundens trivsel og helse setter vi alltid først!


INDY 4 år og 6 mnd

Cinderella Berneska Dolina ( Carmen )  24.07.2018 - 23.01.2020


Dette har vært en vond tid hele prossessen med Carmen dessverre, hun var en veldig utrygg valp når hun kom til oss og dessverre etter masse trening med sosialisering som ikke førte noen vei bestemte vi oss for å la Carmen slippe mer. Hun var i tillegg operert i alle 4 ledd i front, både skuldre og albue leddene var dårlige med store forkalkninger allerede ved 6 mnd alder.


Til tross for at Carmen var verdens snilleste jente med oss her hjemme så hadde hun et gemytt som ikke var tilfredstillende, og i tillegg til store smerter der ingen smerte behandling hjalp heller så vi ikke for oss at Carmen noensinne ville få et fullverdig liv og vi savner henne sårt. Jeg skulle så gjerne ønske ting var annerledes for Carmen var en herlig jente både utenpå og innvendig blandt oss her hjemme. 


Hvil i fred Carmen!              Parrish Du Roi Des Lacs - Vår Kensi

              født 16.02.2019 - død 18.06.2021

Parrish Du Roi Des Lacs - Vår Kensi 16.02.2019 - 18.06.2021


Det gjorde så vondt å miste deg så brått, det kom som et sjokk. Et stort slag uten for varsel og vi er enda i sjokk, rett og slett. Du hadde en sånn utrolig sjarm, godhet og et herlig vinnende vesen. Du lå alltid med armene dine i kryss, du var en energi bunt av dimmensjoner men og en skikkelig kose jente. Du krøp oppi fanget vårt ved hver en anledning du fikk.


Huset er ikke det samme uten deg, det merkes så godt at du er borte. Til tross for at jeg bare fikk kjenne deg i to år så ville jeg aldri vært deg foruten. Du satte virkelig dine spor i hjertet til alle du møtte, jeg hadde gledet meg sånn til vi skulle ha vårt første kull, du og jeg Kensi. Du var virkelig en spesiell hund, og det har vært fryktelig vanskelig å være uten deg disse ukene. Det kommer til å gå lang tid før noe føles normalt her etter deg. Det blir aldri det samme igjen. Du var så utrolig snill med alt og alle, det gikk  ikke en dag uten at du fikk meg til å smile, le og lure på - hva finner frøkna på nå da. 


Du er dypr savnet Kensi og jeg er bare så glad for at du slapp å lide noe mer enn du måtte, å miste deg på under 14 dager var en forferdelig påkjenning, men vi skjønte både du og jeg siste dagen din at noe var alvorlig galt. Du kommer aldri til å bli glemt og jeg håper jeg en dag i fremtiden får ha dine gener rundt meg igjen. Du har nå komt til himmelen der du er fri, ingeting er vondt og jeg håper du ligger med armene i kryss og tenker på oss for vi tenker ofte på deg. Fine , fine jenta vår.


Hvil i fred Kensi!        Berner Leiren`s Erica Olsen

 født 26.11.2017  - død 17.11.2021

Berner Leiren`s Erica Olsen 26.11.2017 - 17.11.2021


Dette har vært en vond tid, vi mistet deg så altfor fort. Du har hatt det fantastisk hos Mette til du flyttet hjem igjen, du fant deg liksom aldri til rette noe sted. Du var bedre når du var her hjemme. Da du fikk disse anfallene dine var vi veldig i stuss på hva vi skulle gjøre, men så var det veldig bra en stund her hjemme.


Det var vanskelig for oss som ikke hadde deg hjemme en del i starten til du flyttet hjem igjen og skjønne graden av disse, du kom deg raskt inn i gjengen igjen og hadde det tilsynelatende veldig bra. Da de siste anfallene kom skjønte vi at dette blir ikke bedre og her er det noe som ikke er rett. Du var en nydelig fin hund og vi er så lei oss for at vi ikke fikk fullført det vi ønsket og at du skulle få ett så kort liv hadde vi ikke sett for oss. Du var virkelig en stor, fin, kosete og nydelig hund på alle måter.


Hvil i fred Erica! Vi savner deg.


Erica var en stor tispe på 46 killo, 68 cm høy.


ERICA 5 år


                    Auralis I`m Ayla Dacotadatter

         født 15.12.2011 - død 18.03.2022

                                                     Auralis I`m Ayla Dacotadatter 15.12.2011 - 18.03.2022


Ayla Mor


Du som startet det hele. Jeg glemmer aldri den første skikkelige turen vår, da var du ikke gammel. Vi gikk på butikken og du nektet å gå hjem uten å få bære brødet i munnen, så stolt og kry gikk du gjennom hele sentrum med ett spleise brød i kjeften. Du var en små sta valp og hadde bestemt deg allerede som 8 uker gammel at søledammer, det går man faktisk ikke uti!


Matmor satte deg i alle hun fant og dette skulle hun siden få angre på! En hund med så mye personlighet, så lydig og smart skal man lete lenge etter. Du viste alltid hva syns, med dine blikk og din personlighet. Vi har vel aldri før og kommer nok aldri til å få en hund som er så glad i å kjøre bil som du var. 


Du gikk løs, hele tiden, elsket å ligge i bilen og se på alle som gikk forbi i tunet. Like glad i tur og du var fantastisk med dine valper og barnebarn. Matmor ventet i det lengste med å ha kull på deg, da hun ønsket at du skulle bli litt mer "voksen" først, da du var 4 år fant vi fort ut at du blir aldri voksen, du var så utrolig leken og elsket ballen din (blåso). Hele 4 kull fikk du. På det første kullet satte du deg i papp esken som var gjort klar til valpene. På ditt nest siste kull forsøkte du febrilskt å komme deg oppi papp kassen til valpene før vi skulle ta keisersnitt på de to siste, du gjorde alt for dine skjønne små. Vi er så glad vi har fått bevart dine linjer.


Da vi skulle ta bilde av Bozz på B-kullet før han skulle dra til Sverige med Lena nede ved vannet her på Voss så fikk mor seg en overraskelse for du var plutselig blitt veldig glad i å bade og vann generelt. Vi så deg ingensted- helt til du kom opp fra vannet og såg ut som en druknet katt etter vi hadde "fjonget" deg så du skulle være ren og pen til foto shoot. Det utgikk, det ble bare Bozzen på det bildet.


Hver gang vi har dratt til Sverige med deg har du allerede ved avkjøringen på E4 en skjønt at nå skal vi til Mattjal, du digget Lenda og glemmer aldri da vi var der og parret deg med Foppa. Du var nok minst like glad i Lena og hennes ben. Du gav oss så mange smil med alle dine artige påfunn.


Du elsket snø og å få trekke, Hans Kristian og du stor koset dere når du dro han på akebrett. Nikki skulle lære seg å dra vogn, men hun hoppa rett oppi vogna også ble det du som måtte ordne opp i det også. Du elsket vinter og vann, du svømte som en fisk helt til du var fylt 10 år. Sprekere veteran har jeg skjelden sett.


Vi kommer aldri til å glemme deg Ayla mor, og alt du ga oss. Hvil i fred verdens beste Ayla jente, vi og hele flokken savner deg og styrken din.Du vil møte flokken igjen og vi vil for alltid ha deg i våre hjerter.


God klem fra alle oss og tusen takk for alt du gav oss i løpet av dine nesten 11 år! Du betydde alt for oss, du var den som startet det hele. Du er og var Berner Leiren.


Ayla var en middels tispe på 40 killo, 66 cm høy.


AYLA 10 år og 3 mnd                                                  Auralis Nikki Dacotadatter

                                født 27.04.2014 - død 19.05.2023


Auralis Nikki Dacotadatter 27.04.2014 - 19.05.2023


Nikki du har vært en fantastisk hund, så frisk, lydig og snill hele livet ut. Trine-Lise sin "måne unge" og "tyven vår. Du startet din første utstilling i Bergeb med å klatre over gjerder og renne bort i ringen til oss, knapt 12 uker gammel. Etter det har du laget like mye latter i heimen, både som liten, stor og gammel.


Du har vel omtrent kun vært hos veterinær for vaksinasjon ellers har du aldri hatt noen plager. Da begge korsbåndene dine ikke hadde noen fremtid og du hadde så store plager på slutten var det eneste rette å la deg få slippe.


Du har hatt dine turer på utstilling og gjort det bra, det vae så trist å ikke få stilt deg som veteran. Dette var noe vi virkelig gledet oss til. Slik ble det dessverre ikke. Jeg glemmer aldri når vi parret Ayla første gang og du nektet å sitte bak med hun etter hun var parret, det ble en del stopp mellom Sverige og Norge når du klarte å finne de utroligste veier i bilen frem til meg.


Veien til Tromsø tror jeg du kan i blinde, der vi har hatt mange fine turer å hilst på tjukkeste slekta, duelsket å være hos Trine-Lise, mor og slekta ellers. Du har vært en trygghet for oss alle og ikke en spurv kunne gå over tunet her uten at du passet på oss.


Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har gått skogen rundt etter verktøy du har stjålet og strødd rundt, vi har ledd like godt hver gang. Du gjorde alltid så mye artig og hver dag var en fest med nye sprell. Du vil aldri bli glemt Nikki (tyven). Vi har så mange gode minner med deg.


Du har og etterlatt deg 4 kull som det så langt ser ut til  at valpene har arvet din friskhet, snillhet og godhet. Hvil i fred fineste Nikki en vår. Vi savner deg.


Nikki var en middels tispe på 40 killo, 62 cm høy.NIKKI 9 år  og 1 mnd


         Millenium Star McKinney

 født 10.11.2016 - død 22.05.2023


Millenium Star  McKinney - vår Max 10.11.2016 - 22.05.2023


MOR`S ELLING 


Du har satt dine dypeste spor hos meg, du var en sånn god gutt at det blir aldri noen som kan erstatte deg. De husker deg nok på ett par veterinær klinikker i tillegg, du var jo bare verdens største beibi med ett sånt fint gemytt, litt pysete på slike ting så du har jo laget litt moro der ved de få besøkene du hadde der. Kontrast veske fikk du tømt over en hel klinikk så det var vel vasking en uke etter deg der, med på kjøpet fikk både følget og ellers alle på jobb lakket seg hvite for du likte slett ikke slike lege besøk hos fast legen.


Jeg har vel aldri med noen andre hunder heller opplevd at de ringer fra Dyrlegen og ber en hente deg fort, da hadde du vel fått truet deg til å ligger ved foten til pleieren ute i resepsjonen, det var vel den eneste dagen du var borte fra mor. Vi hørte deg helt ut på plassen når vi kom og det var ikke tvil om hvem vi skulle hente. Du skulle hjem til mor.


Du har tatt så godt vare på oss og du var en fryd fra du ble hentet til du forlot oss. Det var vondt at det kom så brått, men den natta du vekket meg med dårlig pust skjønte jeg fort at noe var alvorlig galt. Desverre hadde du en kreft kul i lunga di og begynnende hjertesvikt som følge av denne. Vi hadde ett utrolig bånd du og jeg. Jeg klarer enda ikke å spise banan, der var jo en selvfølge at du skulle ha halve. Vi har delt siden du var liten og større klinke kuler av øyner som du satt opp når du visste du fikk skal man lete lenge etter. Jeg har virkleig savnet deg på morgen ved banan frokosten.


Du var min første hannhund, selveid og jeg kan vel med hånda på hjerte si at jeg kunne ikke fått en bedre. Skulle så gjerne hatt deg med meg i mangen år til. Viss noen skulle gi meg en klem eller ta på meg så kom du fykende i fanget mitt for jeg var din. Du har gjort det bra på utstillinger og vi har hatt så mye moro sammen. Du skjønte meg bare, alt jeg ville du skulle gjøre, du leste mine tanker. Du var unik fine gutten min. Jeg glemmer ikke når jeg fikk deg i armene første gang, 26 kilo med bamse og fly turen til Norge tok du på strak arm.


Ingen kan erstatte deg, rett og slett. Fineste Max (Mors Elling). Du hadde alltid så mye artig for deg. Du var en fantastisk løre mester for den yngre garde her. Rettferdig og snill med alle. Vi har så mange gode minner med deg.


Du har og etterlatt deg 3 kull som det så langt ser ut til  at valpene har arvet din fantastiske snillhet og godhet. Hvil i fred fineste Mors Elling. Du er så dypt savnet. Vi tenker på deg hver dag.


Max var en stor hannhund på 62 killo, 72cm høy.MAX 6 år  og 6 mnd


     Millenium Anniversary Gift

            født 01.08.2021